Posted on

Свинско бонфиле с пармезанова коричка на чураско шиш

Свинско бон филе с коричка от пармезан
Направете летните месеци още по-вълнуващи и вкусни, като гриловате на дървени въглища под открито небе. Без значение дали ще е у дома или на къмпинг сред природата. Със серията  Forged Churrasco, ще се пренесете в един вълнуващ свят. За рецептата Ви е необходим шиш от моделът V-shape, като може да избирате от 3 дължини  50 см., 60 см. и 70 см.

Чураско шиш със свинско месо и пармезан

Свинско бон филе с коричка от пармезан

Време за приготвяне

35 минути 

Необходими продукти:

1 кг. свинско бон филе
100 - 150 гр. настърган Пармезан

За маринатата:

250 мл. червено вино
15 листа градински чай, нарязани на ситно
1 с.л. розмарин, нарязан на ситно (може и изсушен)
2 шалота
4 скилидки чесън
3 с.л. Микс подправки за барбекю Not Just BBQ – Louisiana Cajun Rub (подправката съдържа сол)
2 с.л. Опушена горчица с бира Not Just BBQ - Beer Mustard Smoked
200 мл зехтин

Начин на приготвяне

 

1. Започнете с маринатата. Сложете градинския чай, шалота, чесъна и Микс подправки за барбекю Not Just BBQ – Louisiana Cajun Rub и блендирайте.

След получаване на хомогенна смес добавете виното, горчицата и зехтина.

Разбъркайте отново.

2. Нарежете свинското филе на дебели филийки  около 2,5 см. сложете го в купа заедно с маринатата.

Разбъркайте добре, фолирайте и оставете да престои поне 5 часа в хладилник, за по-добри резултати оставете да престои цяла нощ.

3. Нанижете свинското филе на шиша и поръсете с черен пипер за повече пикантност.

4. Сложете го върху горящите и добре разпалени дървени въглища за 10 -15 минути, като на всеки 2 - 3 минути го завъртате.

След, като обърнете от всички страни, поръсете вече запечатаното месото със сиренето.

След като пармезана се разтопи, обърнете страната със сиренето към огъня.

Повторете процедурата с всички страни на месото.

Въртете шиша редовно,  докато достигне желания цвят.

Сиренето ще придобие приятен загар, ще придаде хрупкавост на месото  и неповторим вкус.

5. Предлагаме Ви да сервирате шиша директно на масата с чугунения тиган за сервиране чураско на марката Forged. 

Както и да раздадете на гостите от щипките от комплекта, за да може всеки да си сервира.

Нека забавлението започне.

Да Ви е вкусно!