Чураско шиш със свинско месо и пармезан
Необходими продукти:
1 кг. свинско бон филе
100 - 150 гр. настърган Пармезан
За маринатата:
250 мл. червено вино
15 листа градински чай, нарязани на ситно
1 с.л. розмарин, нарязан на ситно (може и изсушен)
2 шалота
4 скилидки чесън
3 с.л. Микс подправки за барбекю Not Just BBQ – Louisiana Cajun Rub (подправката съдържа сол)
2 с.л. Опушена горчица с бира Not Just BBQ - Beer Mustard Smoked
200 мл зехтин
Начин на приготвяне
1. Започнете с маринатата. Сложете градинския чай, шалота, чесъна и Микс подправки за барбекю Not Just BBQ – Louisiana Cajun Rub и блендирайте.
След получаване на хомогенна смес добавете виното, горчицата и зехтина.
Разбъркайте отново.
2. Нарежете свинското филе на дебели филийки около 2,5 см. сложете го в купа заедно с маринатата.
Разбъркайте добре, фолирайте и оставете да престои поне 5 часа в хладилник, за по-добри резултати оставете да престои цяла нощ.
3. Нанижете свинското филе на шиша и поръсете с черен пипер за повече пикантност.
4. Сложете го върху горящите и добре разпалени дървени въглища за 10 -15 минути, като на всеки 2 - 3 минути го завъртате.
След, като обърнете от всички страни, поръсете вече запечатаното месото със сиренето.
След като пармезана се разтопи, обърнете страната със сиренето към огъня.
Повторете процедурата с всички страни на месото.
Въртете шиша редовно, докато достигне желания цвят.
Сиренето ще придобие приятен загар, ще придаде хрупкавост на месото и неповторим вкус.
5. Предлагаме Ви да сервирате шиша директно на масата с чугунения тиган за сервиране чураско на марката Forged.
Както и да раздадете на гостите от щипките от комплекта, за да може всеки да си сервира.
Нека забавлението започне.
Да Ви е вкусно!