Posted on

Какво е чураско барбекю?

чураско барбекю

Знаете ли какво е Чураско? Ако не, вярваме, че когато ви запознаем със серията Churrasco на марката Forged, ще ви стане любима. И в допълнение към нея ще ви предложим няколко неустоими рецепти, с които ще сте повече от очаровани и влюбени в идеята за гриловане под открито небе.

От къде произлиза чураско гриловането?

чураско барбекю

Чураско барбекю е истинско изкушение за любителите на месото и грила! То произхожда от Южна Америка, и по специално от Бразилия, Уругвай и Аржентина. В основата му са гаучосите (местните каубои), които препитавали основно с лов.  Често „гаучо“ се използва и за чимичури сос, подходящ за пържоли и марината.

Чураско барбекю се характеризира с това, че се използват дълги шишове, на които се нанизват парчета месо или зеленчуци и се печат над горещи дървени въглища. Този метод на гриловане става все по-популярно както в ресторанти по целия свят, така и в домашни условия, като се поднася с различни гарнитури, и напитки. 

Превърнете топлите вечери в истинско събитие край огъня, без значение дали ще сте в двора у дома в лятната вила или на къмпинг сред природата.

Предлагаме Ви да опитайте и вие, като може да избирате както дължината на шиша, така и с какво острие да бъде той. Марката предлага два вида остриета (единично V-образно или двойно). Всички шишове от серията са изработени от висок клас неръждаема стомана SS 430 steel, а дръжките са с овална форма, изработени от маслиново дърво, което ги прави изключително удобни за работа.

 

В основата на чураско барбекюто е шишът!

Шиш с V-образна форма
Шишът с V-образната форма има остър връх, така лесно може да нанижете всяко парче месо, зеленчук и дори цял плод. Предлага се в 3 удобни дължини 50, 60 и 70 см. Всичко на марката Forged e разработено с огромна любов към готвенето, барбекюто и храненето. Тези шишове са подходящи предимно за малки и големи парчета телешко и свинско месо.

В допълнение към това ще ви предложим и две малки хитринки за тези от вас, които обичат да експериментират с вкусовете и методите на гриловане. По време на печене може да полеете храната с любим алкохол (бира, уиски, ром) или свежа марината, така тази техника на готвене придава уникален вкус на храната. А в допълнение към жарта, може да добавите дървесина за опушване. Просто добавете едно или повече парчета дърво на марката Not Juts BBQ и ги оставете да тлеят бавно, така бързо и естествено ще постигнете съвършения опушен аромат на вашите ястия и специалитети.

Двоен барбекю шиш

Двойните шишове - вилици са изработени от висок клас неръждаема стомана с заострени върхове, дръжките отново са кръгли и са изработена от маслиново дърво. Двойният шиш гарантира, че всеки вид храна ще останат здраво на място по време на печене и сервиране. Предлагат се в три размера 50, 60 и 70 см. Подходящи са за  наденички, цели птици, големи парчета месо и морски дарове и всякакви рибни специалитети. Превърнете къмпинга в истинско гурме преживяване, като създавате незабравими спомени край огъня.

Тук също няма да пропуснем да добавим полезен съвет, ако желаете да нарежете перфектните парчета месо за чураско шишовете. То месарския нож Forged Olive притежава изключително дългото острие, което ще Ви улесни  в рязането на хубави и прави парчета месо, точно по вашия вкус. Острието на ножа е изковано от висококачествена японска стомана, а дръжката е изработена от красиво маслиново дърво.

Превърнете гриловането в истински барбекю спектакъл

Подарете си едно истинско чураско изживяване край огъня с прибора за фламбиране Forged Flambadou. С него не само ще направите истински спектакъл сред приятели и роднини, но и ще доовкусите атрактивно вече готовата храна. Чугуненият конус на фламбаду е специално създаден да се нагрява до нажежаване и поради това можете да го поставите направо в пламъците или върху горещите въглищата. Когато се нажежи, може да се сложи мазнина, която след като се запали, ще се разтопи и изтече през долния отвор. Горящата мазнина може да се поръси върху парче месо, риба и други ястия по ваш избор. Може да използвате както парчета сланина и бекон, така и други мазни продукти. Към мазнината може смело да добавите различни билки и подправки по ваш. С помощта на Forged Flambadou ще добавите личен почерк върху всички ястия на дървени въглища.

Сервирайте удобно и ефектно

Следващият продукт от серията е тигана за сервиране. С него ще може да улесните вашето грил шоу. Той  не е просто аксесоар, а истински неизменен помощник при чураско бабекюто. Тиганът има специални отвори както за единичния, така и за двойния шиш. За да закрепите стабилно шишовете и лесно да махнете месото от тях. В масивният чугунен тиган лесно може да се доовкуси храната с фламбадото, както и да сервирате вече готовата храна. Така всеки на масата ще може да вземе желаното. Тиганът е изработен от висококачествен чугун и има характерната за серията маслинова дръжка.


Изберете любимото първи

Последният продукт от серията Churrasco е комплекта щипки за сервиране, които съвършено завършват цялата концепция за истинско чураско празненство. Те не само ще  улеснят вас с сервирането и махането на горещите парчета месо от шишовете, а и гостите на партито, които лесно да вземат парчета нарязано месо. Цялото изживяване може да се превърне в истинска забава с незабравими спомени край огъня.


 

А вие бихте ли пробвали да приготвите нещо в чураско стил? 

За да не пропуснете рецепти, интересни статии и актуални промоции - последвайте ни в  Facebook - BBQarena или Instagram - @bbqarena.bg, където сподялемe ежедневно кулинарно вдъхновение.