Ако не сте опитвали стек от риба тон, то тази рецепта ще ви подкани да поправите тази грешка. Рецептата е подходяща ако искате да впечатлите гостите си на следващото градинско парти. А защо не и за терасата на романтична вечеря? Вкусът на стека от риба тон е много по-различен от този на рибата в консерва. Предлагаме Ви да го приготвите на барбекю и да го поднесете със семпла салата, която да накара вкусът на рибата да изпъкне. Като допълнителен съвет може да добавим, че колкото по-голяма е рибата, толкова по-вкусно е и филето. Не забравяйте да изберете проверени магазини, които държат на качеството и рибата е с ясен произход.
Гриловано филе от риба тон
Необходими продукти:
400 гр. стек от прясна риба тон
2 с. л. хималайска сол
черен пипер на вкус
1 с. л. зехтин
нар
2 бр. лайм или 1 лимон
1 бр. авокадо
1 бр. средно голяма глава червен лук
1 бр. червена чушка
Начин на приготвяне
- Рибата се овкусява със солта и черен пипер, зехтин и 2 с.л. сок от лимон или лайм. Оставете я да престои около 30 мин. Не осолявайте предварително рибата.
- Докато рибата се маринова подгответе салатата.
-
Обелете и нарежете лука и авокадото на дребно. Изсипете ги в купа. Разбъркайте добре и добавете червената чушка и нара. Овкусете с 2 с.л. зехтин и 3 с.л. сок от лимон.
- Сложете рибното филе върху чугунена плоча или скарата на грила. Гответе по около 1 минути от всяка страна. Ако я предпочитате по-добре изпечена, увеличете времето за готвене на около 2- 3 минути от всяка страна.
- След изпичане оставете стека за 10 минути да изстине преди да го нарежете.
Очакваме вашите снимки и коментари за тази рецепта. Също така не пропускайте да ни споделите резултатите си, като ни отбележете в страниците ни в социалните ни Facebook - BBQarena или Instagram - @bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).