Posted on

Т-бон стек с Coffee rub

Т бооън стек на барбекю на пелети с Coffee rub

За почитателите на стек вечерите сме приготвили специaлна рецепта. Пригответе Т-Бон стек върху барбекю на пелети и очаровайте всички с невероятен опушен вкус и аромат на кафе и подправки.

Т бооън стек на барбекю на пелети с Coffee rub

Време за приготвяне

45 минути

Съвети

За оптимален вкус и аромат използвайте пелете за барбекю от дърво Хикори и подправка Traeger Coffee Rub

Необходими продукти:
4 с.л. разтопено масло
2 с.л. Уорчестър сос
2 ч.л. горчица
1 ч.л. подправка за барбекю Traeger Coffee Rub
2 бр. т-бон стек 

Начин на приготвяне

Нагласете температурата на барбекюто на 180℉/90°C и затворете капака за 15 минути (за оптимален вкус и аромат изпозлвайте опцията Super Smoke)
В малка купа комбинирайте Уорчестър сос, горчица и масло и разбъркайте до пълно смесване. С получената смес намажете и двете страни на стека и овкусете с поправката на Traeger Coffee Rub. Поставете стека на грила и опушвайте за 30 минути. С помощта на барбекю щипки преместете стека в голяма чиния. Увеличете температурата на пелетното барбекю до най-високата степен (по възможност до 500
℉/260°C). Отново намажете месото със сместа в купата и когато грила дoстигне желаната температура, поставете стека отгоре. Гответе до достигане на желаната степен. За средно изпечено месо вътрешната температура на стека трябва да е 135℉/60°C. 
Преди да сервирате т-бон стека, го оставете за 5 минути настрана да си почине.