Сладките картофи са едни от най-добрите източници на енергия, подобряват мозъчната дейност и имунната система, стабилизират кръвната захар и за разлика от другите зеленчуци са богати на витамин А. Чрез тях организма си набавя достатъчно количество магнезиξ, калий, мед, фибри, и други витамини. Възползвайте се от невероятните качества на сладките картофи като опитате една малко по-различна рецепта за приготвянето им с помоща на барбекю на пелети.
Необходими продукти:
2 бр. големи сладки картофи - нарязани по дължина на две
2/3 с.л. зеленчуково олио
подправка за зеленчуци Traeger Veggie Rub
сол
8 ч.л. безсолно масло - разтопено
1/8 чаша кафява захар
кора от портокал
1/8 чаша прясно изстискан портокалов сок
2/3 ч.л. тиквени подправки
1/8 чаша орехи - натрошени или нарязани на ситно
1/3 чаша сготвен бекон - начупен
1 чаша мини гъби
Начин на приготвяне
Използвайки лъжица напълнете издълбаните картофени половинки. В чугунен тиган поставете картофените половинки и ги полейте с останалото масло.
Поставете тигана върху грила и затворете капака. Гответе картофите така за 5 минути, докато се затоплят. Увеличете температурата на барбекюто до 450°F/240°C. В голяма купа добавете гъбите и останалия бекон. Добавете 1-2 с.л. от маслото и разбъркайте. Към картофите добавете няколко с.л. от сместа с гъби и бекон. Затворете капака на барбекюто и печете за 5-8 минути или докато гъбите не станат тъмно кафяви на цвят.
Сервирайте сладките картофи топли!