Необходими продукти:
1 1/2 пилешки гърди
1/4 подправка за тако, суха
половин зелена чушка - нарязана по дължина на ленти
1 с.л. разтопено масло
2 тортили (по избор)
1/8 чаша сос за барбекю Traeger BBQ Sauce
1 1/2 кашкавал - настърган
черни малини - нарязани
листа от кориандър
мариновани халапеньо чушки
домат - нарязан на дребно
пресен лук - нарязан на ситно
царевица от консерва
гуакамоле
сметана
Начин на приготвяне
Запалете барбекюто на пелети с отворен капак за 4 - 5 минути, след което затворете капака и задайте температурата на барбекютот да е 375°F/190°C.
Подправете внимателно пилешките гърди с подправката за тако и ги поставете на скарата. Гответе ги за около 25-30 минути, като ги обърнете веднъж. Вътрешната им температура трябва да достигне 165°F/75°C. Оствете пилешкото да се охлади и го нарежете на малки хапки. Върху тава/плоча за печене разнесете разтопеното масло и отгоре поставете тортилите. Намажете горната страна на всяка тортила с сос за барбекю Traeger BBQ Sauce, добавете на половината на тортилите кашкавал, пилешко и чушка, а най-отгоре поръсете още кашкавал. Загърнете празната половина на тортилата върху съставките. Преместете тавата с тортилите върху скарата на барбекюто и гриловайте за 8-10 минути. Внимателно обърнете тортилите с барбекю шпатула и гриловайте още 8 минути. Изполвайте нож, за да нарежите тортилите на две.
Сервирайте получилите се кесадии с гуакамоле и сметана.
Подправете внимателно пилешките гърди с подправката за тако и ги поставете на скарата. Гответе ги за около 25-30 минути, като ги обърнете веднъж. Вътрешната им температура трябва да достигне 165°F/75°C. Оствете пилешкото да се охлади и го нарежете на малки хапки. Върху тава/плоча за печене разнесете разтопеното масло и отгоре поставете тортилите. Намажете горната страна на всяка тортила с сос за барбекю Traeger BBQ Sauce, добавете на половината на тортилите кашкавал, пилешко и чушка, а най-отгоре поръсете още кашкавал. Загърнете празната половина на тортилата върху съставките. Преместете тавата с тортилите върху скарата на барбекюто и гриловайте за 8-10 минути. Внимателно обърнете тортилите с барбекю шпатула и гриловайте още 8 минути. Изполвайте нож, за да нарежите тортилите на две.
Сервирайте получилите се кесадии с гуакамоле и сметана.