Обичате ли бекон? Ако отговорът ви е положителен, значи рецептата ни за бургер с бекон е създадена точно за вас. Насладете се на леко пикантен бургер с хрупкав бекон и сочно кюфте. Домашно приготвените бургери на барбекю удовлетворяват всяко желание на всички у дома. Тази рецепта ще ви осигури насладата на любимия бургер, като ви докаже, че приготвянето му не е трудна задача и не отнема време.
Домашен бургер с хрубкав бекон
Необходими продукти:
500 гр. кайма от говеждо месо
Подправка за кайма, бургери и наденички Not Just BBQ
100 гр. кашкавал
1 глава лук
500 гр. свински бекон
4 хлебчета за бургери
4 кръгчета домат
1 маруля
Барбекю сос Chilli Hills
Начин на приготвяне
- Лукът се нарязва на ситно, каймата се омесва с лука и подправките и се оставя за 1-2 часа в хладилник преди да се използва. По желание в каймата може да се сложат нарязани люти чушки, кубчета твърд кашкавал или зрял чедър.
- Оформете кюфтетата с бургер преса.
- Поставете кюфтетата за бургери на барбекюто и печете за около 8 мин. от всяка страна до готовност. Не натискайте бургерите с шпатула, за да не изтекат вкусните сокове.
- След което запечете и лентите бекон до златисто.
- Намажете питките със соса за бургери. Поставете листо маруля, шайба домат, кюфте с чедър и ленти бекон. Другата част от питката също намажете с барбекю соса и сложете краставички. Похлупете бургера с нея.
Съвет: Предлагаме ви да използвате комплекта аксесоари за бургери. Който включва бургер преса и 4 бр. шишчета, с пресата ще оформите съвършено еднакви бургери, а с металните шишове хванете бургера за да не се разпада.
Поднасяме нашия вкусен бургер с хрупкави пържени картофки и неустоима горчица с бира Not Just BBQ.
Не пропускайте да ни споделите вашите резултати и коментари за тази рецепта. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook - BBQarena или Instagram - @bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).