Posted on

Домашен телешки бургер с чеснова майонеза и халуми

Домашен телешки бургер с чеснова майонеза и халуми
Сигурни сме, че нямате търпение да разберете какво е продължението на предишната рецепта, в която ви показахме как се приготвят най-уникалните питки за бургери! Дойде ред на прибавим към тези питки по едно сочно кюфте, малко карамелизиран лук и сирене халуми. Бургерът е винаги добро решение, както за вечеря, така и за събиране у дома с приятели. А с настоящата нестандартна рецепта си гарантирате истинска кулинарна изненада.

Бургер с домашна майонеза

Домашен телешки бургер с чеснова майонеза и халуми

Време за приготвяне

45 минути

Необходими продукти:
400 гр. телешка кайма
2 с.л. подправка за кайма, бургери и наденички Not Just BBQ
1 глава лук
1 с.л. галета
2 бр. жълтък
1 бр. маруля
2 бр. домат
1 глава воден лук
Кетчуп Chilli Hills – Chipotle 250 ml

За майонезата:
1 бр. яйца 
щипка сол 
1 с.л. лимонов сок
300 мл. олио 
1 скилидка чесън 

Начин на приготвяне

  1. Изсипете каймата, ситно нарязаната глава лук, яйцето, галетата и подправката в дълбока купа. Омесете я хубаво и я оставете да престои 30 минути. 
  2. През това време пригответе майонезата.
  3. Счупете яйцето в купата на пасатора. Налейте олиото и добавете солта, парчетата чесън  и лимоновия сок. Вземете пасатора и го поставете на дъното на купата. Натиснете бутона и издърпвайте с леки и плавни движения, без да спирате пасатора. След постигането на желаната гъстота я прехвърлете в буркан и го оставете в хладилника.
  4. Вземете бургер пресата от Enders и оформете кюфтенцата.
  5. Загрейте барбекюто на средна температура. Гответе кюфтетата за 10 минути, като ги обръщате. Може да ги приготвите и на чугунена плоча.
  6. Сиренето халуми се нарязва на стекове с дебелина около половин сантиметър.
  7. Всяко парче сирене се намазва с малко олио и се пече по 3-4 минути на страна.
  8. През това време наредете отстрани и нарязания на шайби воден лук.

Подреждаме по следния начин: долното хлебче, кетчуп, маруля, шайба домат, карамелизиран лук, телешкото кюфте, сиренето халуми, домашната майонеза и горното хлебче.

Очакваме вашите снимки и коментари за тази рецепта. Също така не пропускайте да ни споделите резултатите си, като ни отбележете в страниците ни в социалните ни Facebook - BBQarena или Instagram - @bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).