
Хрупкави и ароматни току що изпечени ядки - звучи вкусно, нали? От BBQarena в споделяме лесна рецепта как да си ги изпечете и у дома на барбекюто ви.
Домашно изпечени ядки с подправки

Необходими продукти:
- 2 ч.ч. сурови ядки по ваш избор
- 2 супени лъжици лют зехтин CHILLI HILLS Birdseye
- 1 супена лъжица смляна морска сол
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица кайенски лют пипер Chilli Hills
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне
Започва се с изпичане на ядките без подправките. За целта подгответе газовото барбекю за индиректно печене. Необходимата температура е около 150℃. Изсипете ядките в тавичка с подходящ размер, така че да не са една върху друга. Сложете я върху изключената зона и печете със затворен капак около 10-15 минути, като периодично разбърквате.
В купа смесете зехтина и подправките. Изкарайте ядките, изсипете сместа върху тях, разбъркайте и върнете в барбекюто за още около 15 минути. Отново разбърквайте от време на време.
След като са готови ги изсипете върху домакинска хартия за около 5 минути. Сервирайте с добре изстудена бира 🍺
Не пропускайте да ни споделите вашите грил резултати за тази и друга рецепта. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).
В купа смесете зехтина и подправките. Изкарайте ядките, изсипете сместа върху тях, разбъркайте и върнете в барбекюто за още около 15 минути. Отново разбърквайте от време на време.
След като са готови ги изсипете върху домакинска хартия за около 5 минути. Сервирайте с добре изстудена бира 🍺
Не пропускайте да ни споделите вашите грил резултати за тази и друга рецепта. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).