
Невероятно вкусни шишчета за всички почитатели на гъбите! Рецептата е много лесна за приготвяне, а от резултата ще си оближете пръстите.
Гъбени шишчета

Необходими продукти:
- 1 кг. печурки (изберете по-едри)
- 2 с.л. оцет балсамико
- 1 с.л. соев сос
- 3 скилидки чесън - пресован
- Сол
- Черен пипер
- 5-6 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне
В голяма купа смесете оцета, соевия сос и подправките без магданоза. Нарежете гъбите на филии с дебелина около 1 см. Сложете ги в маринатата. Оставете ги в нея за 30-40 минути.
Натопете дървени шишчета в студена вода за около 10 минути. Внимателно сложете вече маринованите гъби на тях.
Печете върху загрято на около 180 градуса барбекю, директно върху скарите. Сервирайте гъбените шишчета поръсени със ситно нарязан магданоз.
Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).
Натопете дървени шишчета в студена вода за около 10 минути. Внимателно сложете вече маринованите гъби на тях.
Печете върху загрято на около 180 градуса барбекю, директно върху скарите. Сервирайте гъбените шишчета поръсени със ситно нарязан магданоз.
Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).