Posted on

Говежди фланк стек с чимичури

Говежди фланк стек с чимичури
Фланк стекът се изрязва от коремните мускули на животното. Той е изключително вкусен и може да се консумира както самостоятелно, така и като добавка към сандвичи, бургери или тако.

Фланк стек с чимичури

Говежди фланк стек с чимичури

Време за приготвяне

Подготовка: 10 мин
Мариноване: 2 - 4 часа
Печене: 5-15 мин.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на маринатата. В подходящ съд смесете добре подправките Чимичури с останалите съставки. Отделете 2 супени лъжици. Сложете стека и втрийте добре маринатата. Сложете фолио и оставете в хладилник за 2-4 часа. Изкарват се около 30 минути преди печене.
 Загрейте барбекюто на около 250 градуса. За средно изпечен стек печете около 5-6 минути от всяка страна (вътрешна температура около 55℃). Извадете стека върху дървена дъска и оставете да почине за 10 минути. Нарежете на тънки ивици и полейте с останалата марината. 
  
Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook  BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).