
Фланк стекът се изрязва от коремните мускули на животното. Той е изключително вкусен и може да се консумира както самостоятелно, така и като добавка към сандвичи, бургери или тако.
Фланк стек с чимичури

Необходими продукти:
- Фланк стек - около 1 кг.
- Микс подправки за барбекю Not Just BBQ – Chimichurri Rub
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1 1/2 с.л. сос Worcestershire
- 1 с.л. дижонска горчица
Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на маринатата. В подходящ съд смесете добре подправките Чимичури с останалите съставки. Отделете 2 супени лъжици. Сложете стека и втрийте добре маринатата. Сложете фолио и оставете в хладилник за 2-4 часа. Изкарват се около 30 минути преди печене.
Загрейте барбекюто на около 250 градуса. За средно изпечен стек печете около 5-6 минути от всяка страна (вътрешна температура около 55℃). Извадете стека върху дървена дъска и оставете да почине за 10 минути. Нарежете на тънки ивици и полейте с останалата марината.
Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).
Загрейте барбекюто на около 250 градуса. За средно изпечен стек печете около 5-6 минути от всяка страна (вътрешна температура около 55℃). Извадете стека върху дървена дъска и оставете да почине за 10 минути. Нарежете на тънки ивици и полейте с останалата марината.
Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).