Posted on

Домашен чийзбургер на барбекю

домашен чийзбургер на барбекю
Знаете ли как да си направите най-добрия чийзбургер у дома, а защо не и двоен? Топящ се чедър и неустоим бургер вкус на вашето газово барбекю. Бургерите винаги са добра идея, без значение по кое време от годината и дали има повод. Дори и на пръв поглед да изглежда сложно приготвянето му, ще се уверите сами, колко лесно е приготвянето, а крайния резултат е неустоим бургер вкус.

Вкусен чийзбургер у дома

домашен чийзбургер на барбекю

Време за приготвяне

35 минути

Необходими продукти:
6 бр. бриош питки
1 кг. кайма от говеждо месо
100 гр. зрял чедър
1/2 ч.ч. майонеза
1/4 ч.ч. кетчуп
1 с. л. дижонска горчица
1 глава ситно нарязан лук
1 с. л. сос Уорчестър
2 с. л. сух или пресен копър
2 с. л галета
1 яйце
Сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
свежа маруля 
Начин на приготвяне

  1. Смесете говеждото месо, лука, бекона, Уорчестър соса, галетата, яйцето, солта и черния пипер. Разбъркайте с ръце и оставете да престои поне 2 часа в хладилника. 
  2. След което оформете смляната смес от говеждо месо в 6 еднакви по големина бургера. За целта ви препоръчваме да използвате бургер преса, за да имате винаги равномерни резултати и добре оформени кюфтета.
  3. Намажете решетката на скарата с растителна мазнина. Загрейте до 250°C и печете до желаните от вас резултати.
  4. След като извадите вече готовите бургер кюфтета поставете чедъра върху тях и захлупете с капака за бургери, за да може чедър да се разтопи, а кюфтетата да останат максимално сочни и горещи. Ако желаете да направите двоен чийзбургер поставете оче едно кюфте върху чедъра и поставете парче чедър върху него.
  5. През това време запечете питките.
  6. Подредбата на бургера е следната, върху долната питка добавете кетчуп и дижонска горчица, маруля , след това бургер с вече разтопения чедър, след това домат, лук,  майонеза, кисела краставичка и горната питка овкусена с кетчуп.

Съвет за сервиране: Ако искате да впечатлите вашите гости, поднесете бургерите на дървена дъска с комплект ножове за стек.

С нетърпение очакваме вашите снимки и коментари за тази рецепта. Също така не пропускайте да ни споделите резултатите си, като ни отбележете в страниците ни в социалните ни Facebook - BBQarena или Instagram - @bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).

Приятно готвене и добър апетит!