Обичате ли свинско месо? Ако отговорът е положителен, ви предлагаме една неустоима рецепта за свинска рибица, която е любима на мнозина и на всички ценители на свинското месо. Месото е богато на мускули и сравнително ниското съдържание на мазнини. Рибицата е разположена на гърба на прасето от двете страни на гръбначния стълб. Може да я срещнете още, като каре или контрафиле. С настоящата рецепта ви предлагаме да заложите на сигурни и вкусни резултати.
Крехка рибица приготвена в холандска фурна
Необходими продукти:
1 бр. свинска рибица
червен и черен пипер на вкус
2 с.л. мащерка
4-5 скилидки чесън
200 мл. червено вино
50 мл. вода
За гарниране:
3 бр. сладки картофи, небелени
1/4 ч.ч. олио
черен пипер, сол
2 ч.л. ситно настъргана кора от лайм
щипка кайен (лют червен пипер)
1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен кориандър
Чеснов сос Not Just BBQ – Chilli Garlic
Начин на приготвяне
- Почистете и подсушете рибицата. Поръсете обилно с подправките, след което в дълбок съд с капак добавете 200 мл вино. Оставаме да престои 1 нощ.
- На следващия ден се слага да се пече за около половин час, като преди това отново се поръсва с малко подправки - мащерка и червен пипер, които трябва да полепнат по рибицата. Загрейте барбекюто до около 200°C.
- След това се долива винената марината. пече се още 30- 40 минути.
- През това време се измиват добре сладките картофи и се варят на страничния котлон на газовото барбекю, докато поомекнат (могат да се прободат лесно с вилица).
- След като изстинат се нарязват по дължина на осминки.
- Картофи се намазват с олиото и се овкусявят със сол и черен пипер.
- Пекат се на средно-горещ грил на средна температура до златисто кафяво от всички страни, включително кожата (около 1.5 минути от всяка страна). Прехвърлят се в чиния и веднага се на подправят с предварително приготвената смес от малко сол, кората от лайм и лютия червен пипер. Поръсват се с кориандър.
- Сервираме филето с изпечения батат и чесновия сос на Not jus BBQ. за ефектна презентация сервирайте месото върху дървена дъска и нож за месо в средата на масата. Така всеки ще може да отреже желаното от него парче месо без никакво усилие.
Съвет: За да имате винаги безупречни резултати и добре нарязано месо без усилие, ви предлагаме да използвате нож за месо. С него ще може да транжирате големи парчета месо, както и да режете съвършените пържоли с едно движение.
Очакваме с нетърпение вашите грил резултати. Отбележете ни върху снимка с наша рецепта или продукт в страниците ни в социалните мрежи Facebook - BBQarena или Instagram - @bbqarena.bg. А ние в знак на благодарност ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).