
За любителите на свинското месо на барбекю на пелети сме подготвили това вкусно изкушение. Вратните пържоли са едни от най-предпочитаните месни деликатеси за повечето от нас. Подгответе необходимите продукти и започваме.
Необходими продукти
4 свински пържоли с кост
1 ч.ч. сол
1 ч.ч. кафява захар
7 литра вода
2 лимона
2 портокала
4 стръка розамрин
6 стръка мащерка
2 с.л. масло
4 листа от мащерка
1 скилидка пресован чесън
1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне
Започнете с приготвяенто на саламурата. В дълбок съд разтворете във водата солта и захарта. След това добавете нарязаните на парчета лимони и портокали, целите стръкове розмарин и мащерка, разбъркайте и сложете вътре пържолите. Оставете покрити за 24 часа в хладилник.
На другия ден извадете пържолите от саламурата и ги изплакнете добре под студена вода и попийте добре с домакинска хартия. Включете барбекюто на пелети на 500℉ и оставете да загрее за 15 минути. През това време смесете маслото със ситно нарязаните листа от мащерка, чесъна и черния пипер. Намажете добре от двете страни пържолите и ги наредете на най-външната част на скарата. Печете 8-10 минути или до достигане на вътрешна температура 145°F. Сервирайте 5-10 минути след като сте ги извадили от грила.