Чипс от сладки картофи и сол приготвени на барбекю на пелети
- 2 големи сладки картофа
- 3 с.л. зехтин
- морка сол на вкус
Начин на приготвяне
Предварително нарежете картофите на лентички или кръгли чипс формички. В голяма упа оваляйте нарязаните картофи във зехтин.
Когато сте готови запалете барбекюто на висока степен, със затворен капак за около 10-15 минути.
Наредете сладките картофи върху решетката на барбекюто или в специална кошничка за пържене на картофи. Поръсете ги със сол на вкус.
Гответе ги около 5 минути от едната страна и допълнително от 3 до 5 минути от другата.
Леко ги овкусявайте със сол.
Преместете горещия чипс върху хартия за готвене, за да се охладят и абсорбират подправките.
Сервирайте с любимия си сос
Опушени гъби на барбекю
- 4бр чаши с цели гъби (изчистени)
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. лук на прах
- 1 с.л. чесън на гранули
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. пипер
Начин на приготвяне
Започнете, като комбинирате всички съставки в голяма купа. Гъбите могат да бъдат нарязани или цели.
Когато сте готови запалете барбекюто и го нагласете на 180 °F ( 82°C) и поставете гъбите директно на грила.
Увеличете температурата на грила до край и оставете гъбите да се готвят около 15 минути.
Сервирайте.
Беконени кюфтенца
- 450 гр говеждо
- 1 чйце
- 1/4 чаша мляко
- 1/2 чаша брашно
- 2 с.л. сос за говеждо ( Traeger Beef Rub)
- 4 лентички бекон, нарязани наполовина
- 1/4 чаша подправка по избор (Traeger Rub)
- 1/2 чаша сладък сос за барбекю (Traeger Apricot BBQ Sauce)
Начин на приготвяне
Смесете говеждото месо с мляко и брашно, като добавите от любимия си сос за говеждо месо (Traeger Beef Rub). След като добре се смесят всички съставки, оформете мини кюфтенцата.
Всяко кюфтенце увиите в парче бекон. Използвайте клечки за зъби за да закрепите бекона
В малка купа изсипете подправката която сте си избрали ( Traeger Rub) и оваляйте всяко кюфтенце в нея.
Предварително загрейте барбекюто на 180°F (82°C) и затворете капака за около 15 минути.
Поставете кюфтенцата на грил решетката и затворете капака за около 1 час. Увеличете температурата до 350°F (175°C) и гответе още 15 мин.
Провете температурата на кюфтенцата, ако е достигнала 160°F (70°C) извадете кюфтенцата. Ако не, продължете да ги готвите докато не я достигнат.
Малко преди да изкарате кюфтенцата от барбекюто ги намажете със сладкия сос за барбекю (Traeger Apricot BBQ Sauce) и ги оставете настрана да се карамелизират.
Сервирайте.
Опушени домашни крекери
- 3 чаши брашно
- 2 ч.л. сол
- 2 ч.л. захар
- 4 с.л. зехтин
- 1 чаша вода
- 2 с.л. маково семе
- 1 с.л. изпечен сусам
- 1 с.л.изсушен чесън
- 1 с.л. изсушен лук
- 2 ч.л. едра сол
Начин на приготвяне
Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете олио и вода докато не се получи тестена смес.
Разтелете тестото върху повърхност за месене и го разточете. Дебелината на тестото трябва да е 1/8".
Смесете останалите съставки в купа.
Намажете тестото с малко вода и разпръснете сместа от купата върху него.
Нарежете крекерите на квадратчета и триъгълници и ги преместете върху готварска хартия. Оставете по-голямо разстояние между всеки крекер.
Поставете готварската хартия въху грил решетката и гответе 10-15 минути или докато крайщата не се оцветят с лек кафеникъв отенък.
Сервирайте с любимия си сос или сирене.