Posted on

Следобеден Snacks – 4 рецепти приготвени на барбекю

Snack рецепти

Чипс от сладки картофи и сол приготвени на барбекю на пелети

Сладки картофи рецепта

Време за приготвяне

15 минути

Необходими продукти:
  • 2 големи сладки картофа
  • 3 с.л. зехтин
  • морка сол на вкус

Начин на приготвяне

Предварително нарежете картофите на лентички или кръгли чипс формички. В голяма упа оваляйте нарязаните картофи във зехтин. 
Когато сте готови запалете барбекюто на висока степен, със затворен капак за около 10-15 минути. 
Наредете сладките картофи върху решетката на барбекюто или в специална кошничка за пържене на картофи. Поръсете ги със сол на вкус. 
Гответе ги около 5 минути от едната страна и допълнително от 3 до 5 минути от другата. 
Леко ги овкусявайте със сол. 
Преместете горещия чипс върху хартия за готвене, за да се охладят и абсорбират подправките. 
Сервирайте с любимия си сос 

Опушени гъби на барбекю

Време за приготвяне

45 минути

Необходими продукти
  • 4бр чаши с цели гъби (изчистени)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 с.л. чесън на гранули
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
Гъби прогптвени на барбекю на пелети

Начин на приготвяне

Започнете, като комбинирате всички съставки в голяма купа. Гъбите могат да бъдат нарязани или цели. 
Когато сте готови запалете барбекюто и го нагласете на 180 °F ( 82°C) и поставете гъбите директно на грила. 
Увеличете температурата на грила до край и оставете гъбите да се готвят около 15 минути. 
Сервирайте.

Беконени кюфтенца

Рецепта кюфтенца с бекон

Време за приготвяне

1 час

Необходими продукти:
  • 450 гр говеждо
  • 1 чйце
  • 1/4 чаша мляко
  • 1/2 чаша брашно
  • 2 с.л. сос за говеждо ( Traeger Beef Rub)
  • 4 лентички бекон, нарязани наполовина
  • 1/4 чаша подправка по избор (Traeger Rub)
  • 1/2 чаша сладък сос за барбекю (Traeger Apricot BBQ Sauce)

Начин на приготвяне

Смесете говеждото месо с мляко и брашно, като добавите от любимия си сос за говеждо месо (Traeger Beef Rub). След като добре се смесят всички съставки, оформете мини кюфтенцата. 
Всяко кюфтенце увиите в парче бекон. Използвайте клечки за зъби за да закрепите бекона 
В малка купа изсипете подправката която сте си избрали ( Traeger Rub) и оваляйте всяко кюфтенце в нея. 
Предварително загрейте барбекюто на 180°F (82°C) и затворете капака за около 15 минути. 
Поставете кюфтенцата на грил решетката и затворете капака за около 1 час.  Увеличете температурата до 350°F (175°C) и гответе още 15 мин.
Провете температурата на кюфтенцата, ако е достигнала 160°F (70°C) извадете кюфтенцата. Ако не, продължете да ги готвите докато не я достигнат. 
Малко преди да изкарате кюфтенцата от барбекюто ги намажете със сладкия сос за барбекю (Traeger Apricot BBQ Sauce) и ги оставете настрана да се карамелизират. 
Сервирайте.

Опушени домашни крекери

Време за приготвяне

15 минути

Необходими продукти
  • 3 чаши брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. захар
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 чаша вода
  • 2 с.л. маково семе
  • 1 с.л. изпечен сусам
  • 1 с.л.изсушен чесън
  • 1 с.л. изсушен лук
  • 2 ч.л. едра сол

Начин на приготвяне

Предварително загрейте барбекюто на най-високата степен за около 15 минути - със затворен капак.
Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете олио и вода докато не се получи тестена смес. 
Разтелете тестото върху повърхност за месене и го разточете. Дебелината на тестото трябва да е 1/8".
Смесете останалите съставки в купа. 
Намажете тестото с малко вода и разпръснете сместа от купата върху него. 
Нарежете крекерите на квадратчета и триъгълници и ги преместете върху готварска хартия. Оставете по-голямо разстояние между всеки крекер. 
Поставете готварската хартия въху грил решетката и гответе 10-15 минути или докато крайщата не се оцветят с лек кафеникъв отенък.
Сервирайте с любимия си сос или сирене.