Рибай стекът има уникален и наситен вкус и не е нужно да влагате много усилия за приготвянето му. Но ако все пак решите, че искате да го овкусите и приготвите по по-различен начин, изпечете рибай стек по нашата рецепта на барбекюто на пелети. Ще останете очаровани!
Рибай стек на барбекю с ароматно масло
Необходими продукти:
2 бр. Рибай стек
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. лук на прах
За билковото масло:
80 гр. меко масло
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 скилидка пресован чесън
Щипка бял пипер
1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
Първата стъпка е да подготвите маслото – смесете добре всички съставки и сложете в хладилник. В купа смесете солта, черния пипер и лука. Включете барбекюто на пелети на 220 ˚F , затворете капака и изчакайте да достигне нужната температура. Когато това стане, намажете добре със сухата смес рибай стековете и ги наредете върху нагорещената скара. Печат се около 70-90 минути или достигане на 49 градуса C вътрешна температура за средно изпечен стек. След изпичане ги намажете с билковото масло.