Posted on

Пица на барбекю на пелети

Рецепта за пица на барбекю

Ако никога не сте приготвяли пица на барбекю, по една или друга причина, то сега е момента да го направите. Няма да съжелявате. Пицата приготвена на барбекю на пелети или въглища се доближава максимално до пицата приготвена на пещ. А всички знаем, че най-вкусната пица е тази приготвена върху керамична плоча, в пещ - на висока температура. Последвайте стъпките в следващите няколко реда, за приготвяне на незабравима и неутоима пица на огън. 

Комбинирана пица на барбекю

Рецепта за пица на барбекю

Време за приготвяне

30 минути

Порции

4 порции 

Необходими продукти:
227гр. италиянски салам
450гр. тесто за пица 
брашно за поръсване
1/2 чаша сос за пица
1/2 чаша моцарела 
нарязани гъби
нарязни маслини
нарязана зелена чушка 
нарязан лук
пармезан
царевица


Начин на приготвяне

За около 8 до 10 минути гответе италиянския салам в чугунен тиган на средна температура. След като салама е готов го разкъсайте на няколко парчета. 
За приготвянето на пицата, разтеглете тестото до желана форма и дебелина. Поръсете отгоре брашно и намажете добре тестото със сос за пица. Поръсете моцарела отгоре и добавете италиянския салам, нарязаните гъби, маслини, чушки, лук и царевица. Най-отгоре поръсете цялата пица с пармезан.
Предварително загрейте барбекюто на пелети на 175°C, като затворите капака за 15 минути. Поставете пицата върху вече загрята керамична плоча или поставка за пица (предварително поръсена с брашно) и печете със затворен капак докато тестото не започне да придобива кафеникъв цвят, а кашкавала не се разтопи. Около 15-20 минути. 
Сервирайте със студена напитка и допълнително сосове.