Насладете се на страхотни току-що изпечени пилшеки крилца "Маями", приготвени на пелетно барбекю. Изкушението е голямо, когато обичате да хапвате вкусна храна.
Нашият съвет е да готвите винаги с пресни и качествани продукти. Пилешкото месо може да стане Ваше любимо ястие, важното е да го приготвяте с любов. От BBQ Arena подготвихве тази рецепта специално за любителите на пилешки крилца на барбекю.
1.2 кг. Пилешки крилца
За маринатата:
Сок от 3 лайма
2 с.л. корички от лайм
2 скилидки пресован чесън
2 с.л. лют сос за барбекю
½ ч.ч. соев сос
½ ч.ч. зехтин
1 с.л. черен пипер
За соса:
150 гр. масло
½ с.л. лют сос за барбекю
Резенчета лайм за сервиране
Начин на приготвяне
Подгответе маринатата, като смесите много добре всички съставки и сложете вътре крилцата. Покрийте добре съда и оставете в хладилник да се овкусят за 4-10 часа.
Включете барбекюто на пелети на 375°F и намажете добре скарите. Докато се нагрява, извадете крилцата и ги подсушете. Наредете върху скарата на нагрятото вече барбекю и печете 40-50 минути, като ги обърнете веднъж. След като вътрешната температура достигне 165°F, пилешките крилца „Маями“ са готови.
Разтопете маслото и добавете лютия сос. Оставете на слаб огън, така че соса да бъде топъл. След като извадите крилцата от грила, ги сложете в дълбока купа, изсипете соса и разбъркайте внимателно. Сервирайте с резенчета лайм и консумирайте топли.