

Основни продукти:
3500гр цяла шунка с кост
Продукти за глазурата:
1/4 бутилка кайсиев сос Traeger Apricot BBQ Sauce
1/8 хрян
1 1/2 ч.л. гочица
Начин на приготвяне
Загрейте барбекюто на пелети на 325℉/165°C и затворете капака за 15 минути. В тава за печене поставете един слой алуминиево фолио и отгоре поставете шунката. Поставете тавата директно на грила и гответе за 90 минути. За да направите глазурата - в средна тенджера загрейте кайсиев сос Traeger Apricot BBQ Sauce, хрян и горчица. Оставете настрана, но поддържайте тенджерата топла. След 90те минути намажете шунката със сместа от тенджерата и гответе още 30 минути или докато вътрешната температура на шунката достигне 135℉/60°C. Махнете шунката от грила и я оставете да се охлади за около 20 минути. Нарежете я и сервирайте останалата глазура като гарнитура.