Всички знаем, че месото от риба е не само вкусно, но и полезно. Богато е на протеини, витамини А, Д, Е, В1, В2, В12, белтъци и други. Рибните ястия намират голямо приложение в програмите за диети и отслабване, не само заради богатите си здравословни качества, но и като добър заместител на месните ястия. Затова ви предлагаме една класическа рецепта за приготвяне на пъстърва на барбекю на пелети.
Необходими продукти:
филе от пъстърва
дресинг по избор
1 1/2 с.л безсолно масло
Traeger Blackened Saskatchewan Rub
половинка лук нарязан на ситно
скилидка чесън - пресован
1/2 лимон
Начин на приготвяне
Загрейте предварително барбекюто на пелети на 350°F/180°C, със затворен капак.
В малака тавичка/тиган загрейте маслото. Върху алуминиево фолио или плоча поставете пъстървата и я полейте с избрания дресинг. Поръсете отгоре Traeger Blаckened Saskatchewan Rub, за да покрие дресинга и добавете отгоре чесън и лук.
Изсипете затопленото масло върху филето и отгоре наредете резенчета лимон. Поставете филето директно на грила и гответе за 20-30 минути.
Сервирайте!
В малака тавичка/тиган загрейте маслото. Върху алуминиево фолио или плоча поставете пъстървата и я полейте с избрания дресинг. Поръсете отгоре Traeger Blаckened Saskatchewan Rub, за да покрие дресинга и добавете отгоре чесън и лук.
Изсипете затопленото масло върху филето и отгоре наредете резенчета лимон. Поставете филето директно на грила и гответе за 20-30 минути.
Сервирайте!