Posted on

Печена пъстърва на барбекю на пелети

Рецепта за риба на барбекю на пелети
Всички знаем, че месото от риба е не само вкусно, но и полезно. Богато е на протеини, витамини А, Д, Е, В1, В2, В12, белтъци и други. Рибните ястия намират голямо приложение в програмите за диети и отслабване, не само заради богатите си здравословни качества, но и като добър заместител на месните ястия. Затова ви предлагаме една класическа рецепта за приготвяне на пъстърва на барбекю на пелети.
Рецепта за риба на барбекю на пелети

Време за приготвяне

20 минути

Съвети

За оптимален вкус и аромат използвайте пелети за барбекю от дърво Мескит Traeger Mesquite и подправка Traeger Blackened Saskatchewan Rub 

Необходими продукти:
филе от пъстърва
дресинг по избор
1 1/2 с.л безсолно масло
Traeger Blackened Saskatchewan Rub
половинка лук нарязан на ситно
скилидка чесън - пресован
1/2 лимон 

Начин на приготвяне

Загрейте предварително барбекюто на пелети на 350°F/180°C, със затворен капак.
В малака тавичка/тиган загрейте маслото. Върху алуминиево фолио или плоча поставете пъстървата и я полейте с избрания дресинг. Поръсете отгоре Traeger Blаckened Saskatchewan Rub, за да покрие дресинга и добавете отгоре чесън и лук. 
Изсипете затопленото масло върху филето и отгоре наредете резенчета лимон. Поставете филето директно на грила и гответе за 20-30 минути. 
Сервирайте!