Приготвянето на ребра отнема време, но крайния резултат си заслужава чакането. Представяме ви една не много бърза, но изключително апетитна рецепта за бавно опушване на ребра намазани с ароматни подправки, увити във фолио с апетитен и неустоим барбекю сос за идеален завършек.
Опушени ребра на барбекю
Необходими продукти:
3 бр. големи ребра
3/4 чаша подправка за свинско и пилешко месо (Traeger Pork & Pountry Rub)
3/4 чаша сос за барбекю (Traeger Que BBQ Sauce)
Начин на приготвяне
Обелете кожата от горната част на ребрата и премахнете излишната мазнина. Овкусете всяка страна на ребрата с подправка за свинско и пилешко месо (Traeger Pork & Pountry Rub). Предварително загрейте барбекюто на 85°C със затворен капак за около 15 минути. Поставете ребрата върху грила или върху поставка за ребра и печете за 3 - 4 часа или докато вътрешната температура не месото не достигне 70°C-75°C. Махнете ребрата и увеличете температурата на барбекюто до 175°C.
Върху голямо парче алуминиево фолио излейте около 1/4 чаша сос за барбекю (Traeger Que BBQ Sauce). Поставете ребрата с месото надолу върху соса и ги увиите добре с фолиото. След акто увиете всички ребра ги поставете върху грила и ги гответе за около 45 минути или докато вътрешната им температура не достигне 95°C.
Премахнете ребрата от барбекюто и ги оставете настрани за 20 минути.