Posted on

Опушени наденички на барбекю

Рецепта за наденички на барбекю

Трудно е да се устои на аромата на сочни току що изпечени наденички на скара. И как да устоите, след като са лесни за приготвяне, не изискват излишни грижи и галят непцето. Просто метнете наденичките на скарата на барбекюто и се насладете на приятен обяд или следобедно хапване. Пригответе гарнитура от картофи или салата и добавете сос, горчица или подправки по избор за перфектен завършък на ястието. 

Опушени наденички на барбекю

Рецепта за наденички на барбекю

Време за приготвяне

3 часа

Необходими продукти:
форма за наденички
1 1/3 кг смляно свинско месо
1/2 с.л горчица
1 с.л лук на прах
1 с.л чесън на прах
1/2 ч.л. сол
4 с.л. черен пипер
1/2 чаша студена вода
обвивка за наденичкиНачин на приготвяне

В средна купа комбинирайте смляното свинско месо, заедно с горчицата, лука, чесъна, солта и черния пипер. Разбуркайте добре съставките, докато не се смесят идеално. Добавете чашата с вода към сместа и разбъркайте отново. Поставете сместа от купата във форма за наденички и я изстискайте в обвивката за наденички (внимавайте да не я натъпчете прекалено много). Разделете обвивката за наденички на няколко равни дължини. 
Предварително загрейте барбекюто на пелети на 105°C със затворен капак за около 15 минути. За максимален вкус и аромат използвайте опцията Super Smoke. За да следите максимално прецизно температурата и приготвянето на наденичките сложете в една от тях сонда за измерване на вътрешната температура на месото. Поставете наденичките директно върху грила и затворете капака на барбекюто. Гответе така за около 1-2 часа или докато вътрешната температура на месото не стане 70°C.
Извадете наденичките и ги оставете да изстинат за няколко минути предид а ги нарежете.