
Тази рецепта за марината за свински пържоли със соев сос и горчица е много лесна, а резултатът - превъзходен. Подходяща е както ако ги печете на барбекю, така и на скара.
Свински пържоли със соев сос и горчица

- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. сос Worcestershire
- 1 ч.л. кафява захар
- 3 скилидки чесън - пресовани
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1/3 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е приготвянето на маринатата. В подходящ съд смесете добре всички продукти за нея. Сложете предварително извадените от хладилника пържоли в нея и ги масажирайте за 1-2 минути, за да попият по-добре. Покрийте съда и сложете в хладилника за минимум 2 часа, максимум 5. Свинските пържоли се изваждат от хладилника 20 минути преди печенето им.
Загрейте барбекюто на около 200 градуса. Извадете месото от маринатата, като запазите сместа. Печете пържолите около 4-8 минути от всяка страна според дебелината им. След това ги намажете със сместа с четка за марината и печете по още 2-3 минути от всяка страна.
Сервирайте топли с гарнитура по избор. Ние ги обичаме и с карамелизиран лук.
Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).