Posted on

Марината за свински пържоли със соев сос

Марината за свински пържоли със соев сос

Тази рецепта за марината за свински пържоли със соев сос и горчица е много лесна, а резултатът - превъзходен. Подходяща е както ако ги печете на барбекю, така и на скара.

Свински пържоли със соев сос и горчица

Марината за свински пържоли със соев сос

Време за приготвяне

Подготовка: 10 минути
Мариноване: 2-5 часа
Печене: според дебелината на пържолите

Необходими продукти за 4 пържоли:

  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. сос Worcestershire 
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 3 скилидки чесън - пресовани
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1/3 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

 Първата стъпка е приготвянето на маринатата. В подходящ съд смесете добре всички продукти за нея. Сложете предварително извадените от хладилника пържоли в нея и ги масажирайте за 1-2 минути, за да попият по-добре. Покрийте съда и сложете в хладилника за минимум 2 часа, максимум 5. Свинските пържоли се изваждат от хладилника 20 минути преди печенето им.
 Загрейте барбекюто на около 200 градуса. Извадете месото от маринатата, като запазите сместа. Печете пържолите около 4-8 минути от всяка страна според дебелината им. След това ги намажете със сместа с четка за марината и печете по още 2-3 минути от всяка страна.
 Сервирайте топли с гарнитура по избор. Ние ги обичаме и с карамелизиран лук.

Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook  BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).