Необходими продукти:
680 гр. говеждо месо - кайма
2 с.л. подправка Traeger Beef Rub
110 гр. бекон - нарязан на ленти
4 цели питки за бургери
1 чаша Traeger Texas Spicy BBQ Sauce
кисели краставички - за сервиране
лист маруля
4 резенчета чедър
По желание яйце
Начин на приготвяне
Оформете 4 плоски кюфтенца от говеждата кайма (препоръчваме да използвате преса за бургери) и ги овкусете и от двете страни с подправка за говеждо месо Traeger Beef Rub.
Предварително загрейте барбекюто на пелети на 350℉/180°C и затворете капака за 15 минути. Поставете бекона върху грила и гриловайте за 20 минути. Увеличете температурата на барбекюто до 150℉/65°C и поставете кюфтенцата директно на грила. Гответе ги за 5 минути от всяка страна или до желаната степен на приготвяне.
Поставете върху всяко кюфтенце по едно резенче чедър и затворете капака на грила. Гответе докато чедъра не се разтопи.
За да сервирате бургерите, първо разрежете питките и в основата им намажете барбекю сос Traeger Texas Spicy BBQ Sauce. Добавете кисели краставички, кюфтенце и най-отгоре бекон. Сервирайте с добре охладена бира и много салфетки.