Posted on

Бургер с пикантен сос Texas

Рецепта за бургер на барбекю на пелети
Всички любители на бургерите знаят, че един истинският бургер няма нищо общо с бургерите, които се сервират във заведенията за бързо хранене. Приготвянето му изисква не само пресни продукти, но и много внимание и усет към детайла. Например, за да оформите каймата най-добре е да използвате специални прибори като преса за бургери. Този аксесоар не само ще оформи месото в перфектно кюфтенце, което трябва да е по-голямо от питката, но и ще го направи с идеалната дебелина. А едно от най-добрите допълнения е месото да се опуши предварително. Затова ви предлагаме рецепта, с която ще можете да приготвите пикантен бургер на барбекю на пелети.
Рецепта за бургер на барбекю на пелети

Време за приготвяне

30 минути

Съвети

За оптимален вкус и аромат използвайте пелети за барбекю от дърво Хикори, подправка Traeger Beef Rub и пикантен сос Traeger Texas Spicy BBQ Sauce

Необходими продукти:
680 гр. говеждо месо - кайма
2 с.л. подправка Traeger Beef Rub
110 гр. бекон - нарязан на ленти
4 цели питки за бургери
1 чаша Traeger Texas Spicy BBQ Sauce
кисели краставички - за сервиране
лист маруля
4 резенчета чедър
По желание яйце

Начин на приготвяне

 Оформете 4 плоски кюфтенца от говеждата кайма (препоръчваме да използвате преса за бургери) и ги овкусете и от двете страни с подправка за говеждо месо Traeger Beef Rub. 
Предварително загрейте барбекюто на пелети на 350℉/180°C и затворете капака за 15 минути. Поставете бекона върху грила и гриловайте за 20 минути. Увеличете температурата на барбекюто до 150℉/65°C и поставете кюфтенцата директно на грила. Гответе ги за 5 минути от всяка страна или до желаната степен на приготвяне.
Поставете върху всяко кюфтенце по едно резенче чедър и затворете капака на грила. Гответе докато чедъра не се разтопи. 
За да сервирате бургерите, първо разрежете питките и в основата им намажете барбекю сос Traeger Texas Spicy BBQ Sauce. Добавете кисели краставички, кюфтенце и най-отгоре бекон. Сервирайте с добре охладена бира и много салфетки.