Грилован агнешки бут с розмарин изпечен на барбекю на пелети. Хапва ли ви се вече? Наистина е много апетитно. Извадете от хладилника прясното месо и започнете да подготвяте необходимите продукти, за да се получи истиниски барбекю шедьовър.
Необходими продукти:
1 агнешки бут с кост (3-4 килограма)
2 с.л. зехтин
2 скилидки пресован чесън
4 скилидки чесън
4 стръка розмарин
Сокът от 2 лимона
Настъргани корички от 2 лимона
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне
Смесете пресования чесън със зехтина и намажете много добре агнешкия бут със сместа. Нарежете останалите 4 скилидки чесън на едри парчета, а розмарина на парчета около 2 см. С остър нож направете малки разрези на бута и сложете по парче чесън и розмарин във всяка. След това поръсете месото с лимоновите корички и полейте с лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер. Включете барбекюто на пелети Treager на 500 ˚F и след като достигне желаната температура, сложете бута и печете със затворен капак 30 минути. След това намалете температурата до 350 ˚F и печете за средно изпечено 60-90 минути. След като извадите агнешкия бут от барбекюто, изчакайте 15 минути преди да го нарежете и сервирате.