Posted on

Филе от лаврак с чесново масло

Филе от лаврак с чесново масло на скара или барбекю

 Споделяме с вас лесна рецепта за приготвяне на филе от лаврак на скара или барбекю, овкусен с ароматно масло с чесън и билки. 

Филе от лаврак на скара или барбекю

Филе от лаврак с чесново масло на скара или барбекю

Време за приготвяне

15 минути

Необходими продукти:

  • 1 кг. филе от лаврак
  • 1/2 к.л. червен пипер
  • 1/2 к.л. смляна морска сол

За маслото:

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата е приготвянето на билковото масло. В касерола сложете маслото и затоплете на умерена температура. След като започне да омеква, добавете останалите съставки. Гответе до пълното разтопяване на маслото, като бъркате постоянно.
 Време е за печене на рибата. Подгответе барбекюто за печене - нужната температура е 180-200 градуса. Докато загрява, смесете червения пипер и морската сол и втрийте сместа и от двете страни на филетата лаврак. Печете върху добре намазани с мазнина скари около 6-7 минути от едната страна. Обърнете и намажете с чесновото масло. Печете още 6-7 минути. Сервирайте топла с чаша изстудено бяло вино.

Не пропускайте да ни споделите какво сте приготвили от нашите рецепти. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook  BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).