Опушеното свинско месо е сочен деликатес, на който никой не може да устои. А опушеното дърпано свинско по рецепта на грил майсторите на Traeger ще се хареса дори и на най-капризния ви гост.
Необходими продукти:
500гр. свинско месо от плешка
Подправка Traeger Pork & Poultry Rub
Половин чаша ябълков оцет
Сос Traeger "Que BBQ Sauce"
Начин на приготвяне
Предварително загрейте пелетното барбекю на 250℉/120°C, като затворите капака за 10 минути. Докато барбекюто се затопля, премахнете ненужната мазнина от свинското месо и го овкусете с подправка за свинско и пилешко месо Traeger Pork & Poultry Rub. Оставете го настрана за 20 минути, за да попият добре подправките.
Поставете свинската плешка директно на грила и печете така докато вътрешната му температура не достигне 160℉/70°C - около 3 до 5 часа.
Върху голяма тава за печене подредете един върху друг 4 големи листа алуминиево фолио - достатъчно големи за да покрият месото. Поставете плешката посредата на тавата. Опънете всички краища на фолиото, така че да сформират купа около месото и полейте свинското с ябълков оцет. Загърнете фолиото около свинското месо, като се уверите че оцета няма да изтече отстрани.
Поставете увитото в алуминиево фолио свинско месо обратно на грила и го гответе докато не достигне вътрешна температура 204℉/95°C - около 3 до 4 часа.
Махнете свинското от грила и го оставете увито за 45 минути. След което махнете фолиото и поставете месото в голяма чиния. Раздърпайте го, като премахнете коста и излишната мазнина. Овкусете по ваш вкус и добавете сос Traeger "Que BBQ Sauce"
Сервирайте самостоятелно или го използвайте като добавка към бургери.