Posted on

Бавно печена и опушена свинска плешка

Бавно печена и опушена свинска плешка

Опушеното свинско месо е сочен деликатес, на който никой не може да устои. А опушеното дърпано свинско по рецепта на грил майсторите на Traeger ще се хареса дори и на най-капризния ви гост.

Рецепта за дърпано свинско на барбекю

Време за приготвяне

9 часа 

Съвети

За оптимален вкус и аромат използвайте пелети за барбекю от ябълково дърво или Traeger Apple, подправката Traeger Pork & Poultry Rubсос Traeger "Que BBQ Sauce"

      Необходими продукти:

      500гр. свинско месо от плешка
      Подправка Traeger Pork & Poultry Rub
      Половин чаша ябълков оцет
      Сос Traeger "Que BBQ Sauce"

Начин на приготвяне

Предварително загрейте пелетното барбекю на 250℉/120°C, като затворите капака за 10 минути. Докато барбекюто се затопля, премахнете ненужната мазнина от свинското месо и го овкусете с подправка за свинско и пилешко месо Traeger Pork & Poultry Rub. Оставете го настрана за 20 минути, за да попият добре подправките. 
Поставете свинската плешка директно на грила и печете така докато вътрешната му температура не достигне 160℉/70°C - около 3 до 5 часа. 
Върху голяма тава за печене подредете един върху друг 4 големи листа алуминиево фолио - достатъчно големи за да покрият месото. Поставете плешката посредата на тавата. Опънете всички краища на фолиото, така че да сформират купа около месото и полейте свинското с ябълков оцет. Загърнете фолиото около свинското месо, като се уверите че оцета няма да изтече отстрани. 
Поставете увитото в алуминиево фолио свинско месо обратно на грила и го гответе докато не достигне вътрешна температура 204
℉/95°C - около 3 до 4 часа.
Махнете свинското от грила и го оставете увито за 45 минути. След което махнете фолиото и поставете месото в голяма чиния. Раздърпайте го, като премахнете коста и излишната мазнина. Овкусете по ваш вкус и добавете сос Traeger "Que BBQ Sauce" 
 Сервирайте самостоятелно или го използвайте като добавка към бургери.