Posted on

Барбекю хотдог с говеждо месо

Рецепта за хот дог приготвен на барбекю на пелети

Ако са ви омръзнали класическите рецепти за хотдог и обичате да експериментирате с храната си, то тази рецепта е точно за вас. Пригответе хотдог на пелетно барбекю, като добавете говеждо месо, люта чушка и сладко лют сос към оригиналната рецепта. 

Рецепта за хот дог приготвен на барбекю на пелети

Време за приготвяне

10 минути

Съвети

За оптимален вкус използвайте пелети за барбекю от Хикори Traeger Hickory и сос Traeger Sweet & Heat BBQ Sauce

Необходими продукти:
3 бр. хлебчета за хот дог
110 гр. говеждо месо
1/4 чаша сос Traeger Sweet & Heart BBQ Sauce
3 бр. наденички 
1/4 чаша чедър - настърган
1/2 лук - нарязан на кръгчета
1 бр. чушка халапеньо - нарязана по дължина
безсолно масло

Начин на приготвяне

Нагласете температурата на барбекюто на пелети на 450°F/235°C и затворете капака за 10 минути. Поставете наденичките директно върху грила и ги гриловайте за 10 минути, като ги обръщате периодично. Поставете говеждото месо в алуминиево фолио, като го овкусите с барбекю сос и загърнете от всички страни. Поставете алуминиевото фолио върху грила и гответе за 5-7 минути. 
В малка тавичка за печене разтопете маслото и добавете лука. Затворете капака на барбекюто и гответе докато лука не се карамелизира.
Поставете наденичките в хлебчетата, а отгоре поставете говеждото месо. Добавете още барбекю сос Traeger Sweet & Heat, чедър, лук и чушка.
Сервирайте!