Ако са ви омръзнали класическите рецепти за хотдог и обичате да експериментирате с храната си, то тази рецепта е точно за вас. Пригответе хотдог на пелетно барбекю, като добавете говеждо месо, люта чушка и сладко лют сос към оригиналната рецепта.
Необходими продукти:
3 бр. хлебчета за хот дог
110 гр. говеждо месо
1/4 чаша сос Traeger Sweet & Heart BBQ Sauce
3 бр. наденички
1/4 чаша чедър - настърган
1/2 лук - нарязан на кръгчета
1 бр. чушка халапеньо - нарязана по дължина
безсолно масло
Начин на приготвяне
Нагласете температурата на барбекюто на пелети на 450°F/235°C и затворете капака за 10 минути. Поставете наденичките директно върху грила и ги гриловайте за 10 минути, като ги обръщате периодично. Поставете говеждото месо в алуминиево фолио, като го овкусите с барбекю сос и загърнете от всички страни. Поставете алуминиевото фолио върху грила и гответе за 5-7 минути.
В малка тавичка за печене разтопете маслото и добавете лука. Затворете капака на барбекюто и гответе докато лука не се карамелизира.
Поставете наденичките в хлебчетата, а отгоре поставете говеждото месо. Добавете още барбекю сос Traeger Sweet & Heat, чедър, лук и чушка.
Сервирайте!
В малка тавичка за печене разтопете маслото и добавете лука. Затворете капака на барбекюто и гответе докато лука не се карамелизира.
Поставете наденичките в хлебчетата, а отгоре поставете говеждото месо. Добавете още барбекю сос Traeger Sweet & Heat, чедър, лук и чушка.
Сервирайте!