Posted on

Агнешко с кайсиева горчица

Рецепта за агнешко на барбекю

Имате специален повод, празник или просто компанията се е събрала за петъчна вечеря - това са идеалните поводи да извадите агнешкото от хладилника и да очаровате всички с невероятните си умения край барбекюто. Агнешкото месо е крехко и сочно, като съдържа в себе си голем брой полезни витамини и протеини. Комбинирано със сладка кайсиева горчица, салата от варени картофи или царевица, се превръща в неповторимо изкушение, от което всички ще си оближат пръстите. 

Агнешко месо в кайсиева горчица

Рецепта за агнешко на барбекю

Време за приготвяне

2 часа 30 минути

Порция

3 порции

Необходими продукти:
900гр обезкостено агнешко
подправки за овкусяване по избор (Traeger Blackened Saskatchewan Rub)
скилитка чесън
сос по избор (Traeger Apricot Sauce)

Кайсиева горичица:
60мл. сладко от кайсия
2 чаши горчица
2 ч.л.  чесън на прах


Начин на приготвяне

Предварително намажете агнешкото месо от всички страни с подправките за овкусяване и го оставете настрана.
За да направите кайсиевата горчица, просто смесете в малък тиган всички съставки и ги оставете да покъкрят върху барбекюто. 
Стартирайте барбекюто на пелети на 230°C и го оставете да достигне желаната температура. Поставете намазаното с подправки агнешко месо директно върху грила и намалете температурата на 205°C. Оставете месото да се опушва около 30 минути, след което намалете температурата на 177°C за още 60 минути. 
За да следите прецизно температурата на агнешкото месо, сложете сонда на термометър за следене на вътрешна температура. Когато вътрешната температура на месото достигне 55°C го извадете от барбекюто и го оставете настрана за около 10 минути преди да го нарежете. 
Пригответе картофена салата или царевица като гарнитура и сервирайте.