Posted on

Бавно печено дърпано свинско в барбекю

Бавно печено дърпано свинско в барбекю
Дърпаното свинско месо определено ни е много любимо. Приготвянето му е много лесно, но изисква време за печене. Ето я и нашата рецепта:

Рецепта за дърпано свинско месо

Бавно печено дърпано свинско в барбекю

Време за приготвяне

Подготовка на месото: 15 минути
Печене: 4 - 5 часа

Необходими продукти:

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да включите вашето барбекю да загрява. Печенето е индиректно, така че оставете зона без директно нагряване. Нужната температура за печене е 180 градуса.
 Следващата стъпка е подготовката на месото. Хубаво е да го извадите на стайна температура около 30 минути преди печене. Подсушете го и поръсете обилно от сместа за дърпано свинско. Втрийте добре в месото.
 В подходящ тава за барбекю изсипете бирата. Сложете вътре месото. Завийте с алуминиево фолио и сложете във вече загрятото барбекю. Печете 4-5 часа. Отвийте фолиото и запечете леко месото директно върху скарите - така ще придобие хрупкава коричка. 
 Извадете от барбекюто и с големи вилици разкъсайте месото. Сервирайте месото полято с барбекю сос. Можете да използвате дърпаното свинско и за приготвяне на бургери или сандвичи.

Не пропускайте да ни споделите вашите грил резултати за тази и друга  рецепта. Отбележете ни в страниците ни в социалните мрежи Facebook - BBQarena или Instagram - bbqarena.bg. А ние в замяна ще Ви подарим специален еднократен код с -10% (на всички продукти извън кампания).